Nagypolgárság és darázsderék – VIP múzeumi borséta 07.10.

Dátum:

2021.07.10.

Idő:

16:45

Helyszín:

Szeged Gutenberg u. 10.

Ahogy azt az uralkodó Ferenc József megígérte, az árvíz után Szeged szebb lett, mint volt. Ezen a sétán visszarepülünk az időben, hogy az ő szemén keresztül nézhessünk a városra. A programunk során betekintünk az új, széles körutakon, a rendezett tereken, szállodákban, éttermekben folyó pezsgő, monarchia korabeli polgári életbe.  Boros pohárral a kezünkben, időnként meg-megállva, végigsétálunk a Klauzál téren és a Széchenyi téren. Megiszunk egy pohár bort a Tisza Szállóban, ahol megidézzük a báli szoknyák suhogást és a békebeli hölgyek vidám kacagását. Kicsit mesélünk arról is, hogy mit viseltek üknagyanyáink a századelőn. Majd innen a Móra Ferenc Múzeumban a Sisi-kiállításon már alig várjuk a találkozást minden bál legszebbikével, a csodálatosan szép királynéval.

A múzeum és Sisi aznap este csak a csoporté, hiszen zárás után érkezünk. Bár a program során csak a Sisi-kiállítást fogjuk megnézni, de az alkalomra kapott múzeumi belépők két kiállításra szólnak. A jegy másik felét megtartva a Rotschild-kiállítás tekinthető majd meg önállóan, már a program keretein kívül, bármely tetszőleges időpontban.

A programon való részvételhez védettségi kártyára szükség van.

Indulás: Borháló Szeged, (6722 Szeged, Gutenberg utca 10.)

Időpont: 2021. júl. 10. szombat 16:45

A részvételi díj 9.300 Ft (felnőtt) vagy 8.200 Ft (diák), mely tartalmazza az idegenvezetést, 5 bortételt (5*1 dl), a VIP múzeumi belépőt a Sisi-kiállításra, ill. egy önállóan felhasználható belépőt a Rotschild-kiállításra.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött a 0630/208-12-99-es telefonszámon, vagy az info@boreskultura.hu e-mail címen.

Sorry, Event Expired

Helyszín:

  • Szeged Gutenberg u. 10.
  • Hungary

Bővebben

  • 2021.07.10. 16:45 - 20:00
Megosztás
NAPTÁRHOZ ADÁS