A Bikavér Szekszárd tradicionális borfajtája, amit évszázadok óta készítenek a borvidéken.
A 2019-es Tradíció Bikavér a Faluhely- és a Gurovica-dűlőkből származó alapborokból
irányított erjesztéssel acéltartályban készült. Kékfrankos és Kadarka alapú házasítás, ami 12
hónapig érlelődött 3-10 éves 500 literes fahordókban.
Rubin színű, koncentrált, mégis eleven bor. Ízképében a Kékfrankos meggyesége az uralkodó,
de az üde gyümölcsösséget finom csokoládés felhangok kísérik.
Kemény sajtok, erdei gyümölccsel vagy barnamártással készült vadak és marhahúsok
kísérője.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18 °C
Összetétel: Kékfrankos 55 %, merlot 21 %, cabernet franc 12 %, kadarka 12 %